STYR LIKVIDITETEN – «CASH IS KING»

Det å ha god styring med likviditeten er helt avgjørende for om bedriften din skal lykkes. Det finnes nok av eksempler på selskaper som har gått dukken på grunn av dårlig styring.

CASH IS KING – er et velkjent utsagn.  Det å kunne betale alle sine regninger innen forfall er vesentlig for å kunne opprettholde et godt forhold til sine kreditorer. Da unngår du også spekulasjoner om problemer i virksomheten din.

10 TIPS TIL BEDRE STYRING AV LIKVIDITETEN

  1. Lag et likviditetsbudsjett – sørg for å styre slik at du til enhver tid vet hva du skal betale i god tid før det forfaller til betaling.
  2. Undersøk mulighet til å gjøre om faste kostnader til variable kostnader slik at de varierer med aktivitetsnivået/omsetningen i bedriften.
  3. Send faktura straks jobben er avsluttet eller varene er sendt
  4. Del opp større fakturaer: Avtal en betalingsplan, og send a-konto fakturaer underveis. Etter at oppdraget er utført, sender du en avsluttende faktura.
  5. Vurder å gi kvantumsrabatt hvis kunden betaler raskt.
  6. Stram inn på betalingsfristene. Sender du digital faktura, mottar kunden den raskt, så kredittiden kan reduseres (for eksempel til 10 dager eller mindre)
  7. Prioriter de viktigste kundene, og kutt kundeforhold som ikke gir deg inntekter.
  8. Betal fakturaene innen forfallstiden og oppretthold et godt forhold til dine kreditorer.
  9. Hvis du ser at du ikke greier å betale fakturaen. Ta kontakt med kreditor i god tid og forsøk å få avtale som senere betaling eller oppdeling i del-betalinger.
  10. Trenger du hjelp til å få bedre styring av likviditeten – ta kontakt med Bedriftsøkonomi AS

Del denne artikkelen